Binance Coin (BNB) price, marketcap, chart, and info ...

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

NYC Meetup - Full Summary!

Following up on my other post which shared only a few high level points I thought people would be interested in, here's a more in-depth summary of the meetup. THIS IS VERY LONG! I don't really have a TL;DR beyond my other short highlight thread, but I think there are some other high level summaries. This is for those who want a very thorough recap of what was discussed. I'm happy to update this with anything shared in the comments which I remember and think is additive to the summary, definitely didn't catch every single thing.
I'm leaving out a few talking points/questions that either 1) I didn't totally catch, 2) provided no incremental information or 3) were just bad questions (there were some).
Sunny's Speech
Sunny began with a history of blockchain, from the bitcoin whitepaper to the first few alt coins to the advent of Ethereum. He then went on to discuss the extent to which these various stages involved meaningful/useful innovation: original alt coins did not, ethereum of course did, but is heavily flawed for enterprise use. He then went on to discuss what those primary flaws are and how VeChain is trying to solve them (scalability, governance, cost, etc.) He noted that technology is not blockchain's biggest obstacle, it's adoption. He talked about how, although some people will tell him to "get lost or something" he doesn't really believe in full decentralization. I think his point was that although it's nice in theory, it just isn't really practical, and it's a bad approach in particular for trying to get this new blockchain technology adopted in the mainstream. This goes back to something he said in another interview at some point - you can't just come in with totally new, radical technology outside the existing framework and replace everything that exists from the outside. You have to start within the existing framework, show people what's possible, and then change the system from the inside out.
He went on to discuss what he sees as problems with some of the existing projects. Talked about how projects in the top 20 have ecosystems worth 2 billion dollars, hold hundreds of millions of dollars worth of their own tokens to be used for the project's development etc., but they don't have a CFO. He thinks that should concern people.
I don't remember exactly where it fit in the narrative, but he discussed valuation/speculation. He pointed out that they have a number of their university research partners trying to work out token valuation models. He made a general point that more utility should equal more value, the implication being VeChain will have more real utility (and should therefore have more value) than any other blockchain. They had a slide showing some calculations and pointed out that if you look at the known metrics, the dividends, etc., the price of Google's stock is 85.7% speculation. Only $161 of it's $1,128 value (at the time they ran these numbers) can be tied to the current value. For Tencent, it's 93.5% speculation. He jokingly pointed out that in crypto it's about 99.99%, but I think one of the unspoken points here is that it's silly to think that on mainnet launch speculation about the future value is going to go away and you'll just have token value based on current Thor production. That isn't how markets or valuation work.
He then basically mocked people complaining about the code not yet being open source, and there being no whitepaper - the people who think these are red flags and that the project might be a 'scam'. As if PwC and DNV GL didn't do extensive diligence.
On this point, I'll quote GarzyWarzy from another thread:
"Sunny mentioned that the crypto community as a whole doesn’t seem to appreciate the level of reputational risk that these multi billion dollar enterprise partners take by publicly backing a blockchain startup (“what do people think would happen if PwC backed us and we failed in 6 months?”). As an investment banker who deals extensively with corporate governance issues and every type of business risk imaginable, I will add my two cents that this risk is massive and that is it a clear sign of extensive diligence and extreme trust in the VeChain team to execute their business plan for developing their ecosystem. Always remember, “it takes many years to build a reputation, and seconds to ruin it”."
I'm a corporate lawyer and couldn't agree with this more. The people who think a whitepaper (which they likely wouldn't even understand) is more reassuring than the endorsement by DNV GL, PwC, Draper and Breyer (who would never, ever make such an investment without extensive due diligence) have no idea how things work in the corporate world. DNV GL and PwC are recommending VeChain to clients, and Draper and Breyer have made investments through their funds, where they have a fiduciary duty to the investors in those funds. The amount of diligence that occurs before taking those reputational and legal (negligence, breach of fiduciary duty, etc.) risks is truly exhaustive.
Back to adoption, Sunny went on to compare blockchain to TCP/IP, as he's done in the past. Most people use email every day, but do they care about TCP/IP? Of course not. Blockchain will be the protocol infrastructure for things people use every day, whether they know it or not.
At this point, continuing to talk about adoption and use cases, he mentioned that they signed a top 3 insurance company in China as a client, and he also mentioned a CRM use case that's in the works.
He said the whitepaper will be out in a few days, and will explain a lot of what they're doing/what they're trying to do, and what some of the use cases are. They are focused on developing as many practical use cases as possible - this is how you get adoption. Once the use cases are defined, you can start "developing killer dApps" in relation to them. I think this is, to some degree, a subtle shot at Ethereum - his point here being that developing lots of dApps on a platform doesn't really mean much unless those dApps actually relate to a practical, defined real world use cases which ensures they will be used and adopted.
The whitepaper took so long because, in Sunny's words, his "english sucks" and after he wrote it, his teams needed to double, triple, and quadruple review/edit/refine what he wrote so that it is in professional english.
Back to adoption, he stated there are around 13/14 crypto projects they are working with who intend to use VeChain (either porting over from Ethereum or launching an ICO on the platform. More on this in the Q&A section). One of them is a company that already generates $50 million/month in revenue and want to 'blockchain-ize' their business. He pointed out here this is a company that isn't just interested in padding their coffers - they have money, that isn't an issue. These are the types of projects they like to work with. They aren't interested in being a 'shitcoin generator' (this was said by Sunny in the Q&A and got a laugh and round of applause). Last point on this, he noted that BitOcean is taking so long because the "Japanese government are being assholes". That's a direct quote. Sunny is hilarious. I can't overstate how likable he is - he comes off as a down to earth, cool, funny and easy going guy.
Kevin's Speech
Next, Kevin spoke. This was a short update on authority nodes and the mainnet. He mentioned that most projects have masternodes as basically a marketing tool, they aren't that meaningful or necessary. VeChain's authority masternodes are essential to the ecosystem. You can not become an authority node if you can not meaningfully contribute to growing the ecosystem. There is no room for negotiation on this. They aren't interested in having random people running validating authority nodes for profit and nothing else. As far as the application process, they received over 100 applications and are expecting more (authority node application and monitoring process will be ongoing to make sure VeChain has the best authority nodes possible and that each node is continuing to fulfill all of its obligations). As far as the applicant pool, they were about 71% enterprise, 29% individual. About 52% China, 23% America, then a mix of HK, Singapore, Japan, and others.
He then addressed the mainnet. Internal testing is done, they are now moving on to the public alpha testing, which is by invite only and is not the open source phase. This phase starts today and includes a number of professional firms auditing the code: PwC's cybersecurity team, secureware.io, Slow Mist, and Hosho. They will also be putting a bug bounty on Hacken eventually, finding a critical vulnerability could get you up to 2000 VEN tokens. This private testing will go on for a few weeks, before the public testing begins in early June which involves the code becoming open source - as of now, they expect it to start in the first week or two of June.
Then, he announced the 1 VEN to 100 VET token split. The example he gave was talking to friends about buying Bitcoin - some responded "it's already $8000, I can't buy a bitcoin I can't afford it". Kevin would respond, well actually you can buy .001 bitcoin if you want... and then they'd lose interest. I think what he's getting at is they want to be prepared for years down the road when demand is enormous - they don't want people dealing in fractions. Yes, I'm also sure they are aware of the implications for this in terms of price and the attractiveness of a 5 cent token verses a 5 dollar token. I don't deny that. Look at fucking Tron.
The Q&A Session
Someone asked about how the authority nodes will be monitored. Kevin explained there will be a dedicated team for this. They are serious about having the highest quality authority nodes and holding them to the standards they expect. There will be a quarterly review process, and any issues will be brought to the Steering Committee, which may decide to remove/replace an authority nodeholder if they aren't contributing and fulfilling their obligations. He noted that the whitepaper will include a thorough section on their governance model.
Question about it being difficult, currently, for companies (especially in the west) to find out how to contact them and work with them. What are VeChain's plans in terms of a business development team, marketing, etc. Sunny explained that while obviously they'll have an internal BD team, and this is being built out, they also want to heavily leverage the resources of the community. In a way, the community will be a giant business development team, and they will create standard toolkits for the community to use to market/introduce VeChain to people in the first instance. The guy then asked what if I got you Pfizer - that's enormous, what's my incentive? Sunny responded there will be rewards in VET tokens for bringing them clients.
I don't remember what the exact question was, but it was noted at this point that although the private, consortium chain is an Ethereum fork, the mainnet was built from scratch and is not an Ethereum fork. They did intentionally use the Ethereum Virtual Machine, though, so that Ethereum dApps can be easily ported over to VeChain. It sounds like they expect this to happen quite a bit. They also talked about how they went through the web3 libraries and 80% will be able to work directly with VeChain. They want interoperability, compatibility, and ultimately, an easy transition for Ethereum developers and dApps.
Someone asked about them building out their own IoT business or letting others do the IoT work. Sunny talked about how he believes IoT is the way to connect blockchain to the physical world. There was a story not worth sharing about why they initially acquired an IoT team, but he gave this example: when Apple first released the app store and the ability to develop, nobody knew how or used it. So, Apple built the apps themselves and basically showed everybody what was possible and how to do it by example. So too will VeChain take this approach. They are partnering with IoT manufacturers and developing some of their own IoT solutions, and they'll continue to do this, but the point isn't to dominate IoT. They are showing the world by example what can be done in terms of IoT on the VeChain platform, and they ultimately want people/enterprises to be able to create their own value and their own IoT solutions on the VeChain blockchain. Anyone who wants to do so will be able to.
Question about enterprises buying once the enterprise pool runs out - what happens if enterprises aren't comfortable doing what all of us have done (wiring money to a fiat gateway exchange, buying bitcoin/ethereum, moving it to binance, buying in the market, transferring out of binance, etc.). Kevin isn't really worried about this. They are talking to exchanges and service providers about it, they're talking to Circle about fiat pairing, etc., but realistically Kevin can see that exchanges are becoming more advanced and that ultimately they will be institutionalized in a way that basically just mitigates this concern.
Question about storage of VET tokens after mainnet. There will be a mobile wallet launch at the exact same time. This mobile wallet will 1) facilitate the token swap from VEN to VET (most people will probably do this on exchanges, but eventually you'll be able to do it in the mobile wallet if you missed doing it on an exchange), 2) have a module that shows you what kind of node you are, 3) automatically receive your generated Thor, and 4) eventually allow you to hold other ERC-20 tokens. They also mentioned that although they're talking to ledger, etc. they are developing their own hardware wallet. Kevin explained this is essential for enterprises serving as authority nodes or holding large amounts of VET. They aren't going online and ordering a ledger and setting it up. VeChain needs to be able to provide this service and assurance for them, and they will. This is why these guys are lightyears ahead in terms of enterprise adoption. They've thought about these things.
Question about 'competitors' like Waltonchain. First, Sunny goes "who?" and Kevin goes "what's Waltonchain?" But then Sunny went on by saying the "right" thing - there are no competitors in such a fledgling industry. He would love to hold hands with the other blockchain projects trying to do good things, and walk into the future together. He thinks projects can learn from each other and help each other. They aren't trying to crush competitors or beat anyone or anything like that. However, Sunny also jokingly asked "Seriously, why do people think Waltonchain is our competitor? We are what, 15th biggest project, and they are...?" He also went on to say that he is judging some competition or tech demo later this month on the 26th-28th, and that Waltonchain is the demo product. He thinks this is sort of funny, but also said if their product is great and the demo is good, there is no reason he wouldn't support them, vote for them, etc.
Question about Breyer and Draper relationships. Draper is invested in many cryptocurrency projects and many companies, has tons of connections, and he gives VeChain a way of talking to all of those projects/companies. Breyer was the one who set them up with the research team at a Chinese university, he was the link to Circle to discuss fiat onramps, etc. The connections these guys bring are tremendous. I should note here that in a small group conversation with Kevin during the networking portion after the speeches, which was initiated by GarzyWarzy (perhaps he can elaborate further), he confirmed that Breyer and Draper are both meaningfully invested in tokens, not just equity of the technology portion of the company.
Some clown actually used up time to ask "is CCK here?" Sunny said someone asked him this at Harvard also, and he was absolutely adamant that he doesn't know who this person is or how they are getting the information they have. He did not comment on it beyond that. He clearly thought it was a dumb question and said seriously that once and for all, he really doesn't know who it is.
Question about how many projects will be running on the mainnet day 1. Sunny said it's hard to say for sure, but that there are currently between 20 and 25 use cases deployed on the consortium chain, all of which will be moved over in the first few months. He also mentioned the 15ish crypto projects that will be moving over to or launching on the platform, and the fact that their client pipeline is now over 250. He transitioned a bit from this point to discuss how they "don't want to be a shitcoin generator". If you come to them with a project that is just an ICO with a whitepaper and no product, no proof of concept, etc., they're not going to want you to launch that. They would rather invest in you if they think you're a good project, help you develop those things, prove out what you're trying to do, then help you launch a serious ICO or dApp with a real use case. Again, they are all about practical use cases, this is the path to adoption. That said, the project will be open source ("you guys asked for open source, so") there will be some shitcoins, it's unavoidable.
I think that covers most of what I remember. Hope you all enjoy!
submitted by CryptopherWalken to Vechain [link] [comments]

Trading Bitcoin w/ Venzen & Willy Woo & Ugly - BTC Held $11k VITE - All about running Full Nodes, Staking and Rewards - Hindi CoinCallOut!!!!! $APPC AppCoins Just Listed on Binance Jan 6th 2018 Binance In China, Bitcoin Fund Green Light, Happy-Ish Birthday Bitcoin & SBI + XRP Support IOTA  Binance - How to place a trade cont. p2 12 4 2017 Bitcoin: Beyond The Bubble - Full Documentary - YouTube Elrond (ERD) - High-Throughput Blockchain Launching On Binance Bitcoin Q&A: Binance hack, chain roll-back? Bitcoin 2019 Price  CRITICAL Ethereum Vulnerability  Binance Adds Fiat What Is Bitcoin Core (BTCC) ? And Why Its Important

Anyone with proper hardware can run a full witness node on the Binance Chain, containing all the information and application logic of the blockchain. Witness nodes represent the majority of nodes in the Binance Chain and are responsible for witnessing the consensus process and serving as replicas of data to help propagate chain state around the network. They receive and broadcast transactions ... — Binance (@binance) March 11, 2020. Starting March 13th, Binance will take a snapshot of all accounts that hold EOS. EOS tokens will be distributed based on the rewards received by Binance, and the total will be staked in the following way: EOS per user = total staking reward received by Binance * the user’s hold rate Binance Coin price today is $28.94 USD with a 24-hour trading volume of $342,902,657 USD. Binance Coin is up 5.45% in the last 24 hours. The current CoinMarketCap ranking is #7, with a market cap of $4,178,467,593 USD. It has a circulating supply of 144,406,561 BNB coins and a max. supply of 176,406,561 BNB coins. Welcome! Log into your account. your username. your password “Binance will use the #SAFU fund to cover this incident in full. No user funds will be affected”. Bitcoin (BTC) drops, but BNB performs the worst. BTC lost 3.2% in about half an hour, falling from $5960 to $5772. In general, the entire cryptocurrency sector has been affected. Binance Research, the research arm of global crypto exchange Binance, has collated a series of predictions that Bitcoin market dominance will reach a figure of around 80% by the year 2020.. In this Q2 survey, it said that more than half of all the VIP and institutional clients it surveyed believed that Bitcoin dominance would be in the 40-60% range by the end of this year alone. In a bitcoin "max-success" scenario there will be plenty of diversity from nodes run by retailers etc (and they have some incentive to run one to verify incoming transactions). Your typical user, paid in bitcoin spending bitcoin on goods and services doesn't need to run a full node to see they have been paid, or to subsequently spend that coin.

[index] [13648] [14881] [15483] [23376] [10713] [1195] [6153] [894] [17486] [18903]

Trading Bitcoin w/ Venzen & Willy Woo & Ugly - BTC Held $11k

🔴 Bill Gates [Live] Microsoft, Bitcoin Crash, Anti-Bearish Coalition, Investments Microsoft Promo 3,075 watching Live now 25 Year Old Millionaire Stock Trader Alex Temiz Q+A at SMB Capital ... Trading APPC/ETH on Binance PC App Vid: ... (fast sync + access to private keys like a full node) crypto Multicoin wallet: https://www.exodus.io For a full node wallet Download 'bitcoin core ... Full Node setup - https: ... Game of Bitcoins 1,390 views. 17:43. How to Invest in the Stock Market for Beginners - Duration: 17:54. Jack Chapple Recommended for you. 17:54 . HOW TO STAKE VITE ... Binance considered rolling back the Bitcoin chain in order to recover stolen funds. How would that have happened? How likely is it that such a recovery method would be executed in the future? Thanks for watching! For donations: Bitcoin - 1CpGMM8Ag8gNYL3FffusVqEBUvHyYenTP8 Binance has set up shop on the island of Jersey with a new company allowing the purchase of Bitcoin and Ethereum with fiat – namely GBP (british pounds) and EUR (euros). It is not directly tired ... Binance СЕО LIVE: Bitcoin price prediction & Givе Awaу BTC Binance 3,674 watching Live now Hard Forks Killing Bitcoin, $100,000 TRON Bounty And Ethereum Passes Bitcoin - Duration: 28:07. https://ToneVays.com Events --- Bitcoin: https://unconfiscatable.com/ Finance/Trading/Investing https://thefinancialsummit.com/ How to Use Bitcoin Tech: http... Elrond (ERD) is launching on Binance soon. It is the 5th IEO on the Binance Launchpad in 2019. Previous projects launched on the Binance launchpad in 2019 ga... For a full node wallet Download 'bitcoin core wallet' ... Trade Genius Stock Market News 28,831 views. 6:49 . Bitcoin Trading for Beginners (A Guide in Plain English) - Duration: 18:48. 99Bitcoins ...

#